Ervaringen

Op deze pagina delen we naast onze blogs en algemene informatie over Dodge RAM Ride Out Nederland, ook ervaringen van onze leden.

De ervaringen van Peter Koffeman

Peter is inmiddels een oud gediende bij de Ram Ride Out NED. Hij is een rijder van het eerste uur en ook bij bijna alle Ride Outs aanwezig.

Wij roemen Peter om zijn betrokkenheid met de mensen waar voor gereden wordt.

Voor elk kind waar een Ride Out voor wordt georganiseerd, regelt hij een miniatuur Dodge Ram, welke soms ter beschikking wordt gesteld door Ria Bijvelds, maar vaak ook uit zijn eigen collectie.

 

Peter over zijn ervaring bij de Ram Ride Out.

Graag wil ik hier mijn verhaal doen hoe ik de Ride Out groep ervaar, wie ik ben, wat ik doe en waarom ik graag mee rijdt met deze geweldige groep.

Peter vervolgt : Mijn naam is Peter Koffeman en ben werkzaam bij de gemeente Noordoostpolder, inmiddels al 30 jaar in dienst als allround medewerker buitendienst.

Mijn beweegreden om mee te rijden : Omdat mijn jongste broer, die op jonge leeftijd is overleden ook gehandicapt was. Maar nu wil ik het graag over de positieve dingen hebben.

Hoe heb ik deze groep tot op heden ervaren en de passie, de machtige Ram’s die we samen delen met de kinderen waar we voor rijden ?

Deze groep is als het ware een soort van familie en dat geeft mij het gevoel dat ik er bij hoor (wij noemen dat de Ramily). Je krijgt er veel vrienden en vriendinnen bij en iedereen begroet elkaar bij een Ride Out en hebben elkaar door de loop der tijd steeds beter leren kennen en dat schept een heuse band met elkaar.

Ik probeer eigenlijk bij elke Ride Out wel aanwezig te zijn, maar soms lukt dat financieel of qua tijd niet, want ik ben een particuliere rijder en heb een Ram uit 2013 (Laramie met veel chroom) en de wegenbelasting is flink voor zo’n Ram, bovendien heb ik meerdere hobby’s die geld kosten.

Velen kennen mij als de grote, ietwat teruggetrokken man die Ram schaalmodellen geeft aan de kinderen waar wij voor rijden.

Sem, (zie foto) was het eerste kind waar ik voor reed. Hij kreeg een schaalmodel uit mijn eigen collectie en hij kijkt er nog elke dag naar zegt zijn moeder.

Nou.. ik zeg.. daar doen we het met z’n allen voor!

 

Ride Out 1e auto

Om de Ride Out goed te laten verlopen, rijdt één RAM zichtbaar vooraan, zodat voor de overige weggebruikers goed zichtbaar is dat er een stoet aan komt. Hierdoor kunnen overige weggebruikers veilig hun route vervolgen.

De ervaringen van Sandra en Berrie

Wij zijn Sandra en Berrie.

Onze allereerste Ride Out, een oproep van een moeder op FaceBook voor haar dochtertje die gek is op een auto met een achterbakkie.

Ik zag het voorbij komen en zei tegen Sandra zullen we ook meerijden? Nou dat hebben we geweten, wat was dat geweldig, dat koppie van dat meisje, geweldig om te zien kippenvel kregen we er van .

Iedereen die mee reed vond het geweldig, dus er volgden er vele meer.

De groep werd hechter en hechter, bij elkaar op de koffie en op verjaardagen. Blij zijn elkaar weer te zien. Samen die mooie Ride Outs beleven. De één nog emotioneler dan de ander. De band die onderling ontstaat, is mega geweldig. Het is echt een grote Ramily!

Echt zulke geweldige lieve mensen die mee rijden, zo begaan met elkaar en ze weten je echt te raken tot tranen toe door hun betrokkenheid en medeleven. Als iemand in de Ramily een vervelende periode meemaakt op persoonlijk vlak appjes of een belletje om je een hart onder de riem te steken gewoon weg geweldig om zulke liefdevolle mensen te mogen hebben ontmoeten en leren kennen, die belangeloos elke keer weer komen rijden als er een aanvraag is vanuit het hele land om Kids, die het nodig hebben en het kunnen gebruiken, een mooi moment te bezorgen.

Stuk voor stuk toppers one big  Ramily

Mooi rood is niet lelijk

in april 2021 ruilde ik mijn witte RAM uit 2011 in bij Floris TD voor deze prachtige rode uit 2017.  Bij de verkoop vertelde Floris over het doel van Dodge RAM Ride Out. Het doel, iemand een hart om de riem steken in donkere tijden of even alle ellende doen vergeten, vond ik meteen prachtig.  Ontzettend gaaf om te zien hoeveel mensen alles op alles zetten om aanwezig te zijn bij een Ride Out, ongeacht waar het is. Vaak alleen maar om die paar minuten iemand zien genieten. Dat maakt veel goed in ons drukke bestaan en zet ons inmiddels meerdere malen weer met beide benen op de grond.

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat ik hier enorm trots op ben.

2 jaar Dodge Ram Ride Out Ned.

Ik weet het nog heel goed…
12 december 2020 in de tijd dat corona alles onmogelijk maakte.
Veel, voornamelijk kinderen, hadden hieronder te lijden, omdat ze bijvoorbeeld werden beperkt in het vieren van hun verjaardag.

Die dag reageerden een aantal rijders van het eerste uur op een oproep op een Facebook pagina voor een meisje die gek was van, zoals zij het noemde auto’s met een achterbakkie.
Hiermee bedoelde zij de Dodge Ram.
20 van deze auto’s verzamelde zich om een zogenaamde Ride Out te doen.
Hieruit vind zich ook de oorsprong van deze groep rijders.
Al snel werd het doel bekend..
Rijden voor kwetsbare van onze samenleving.
Ook ik mocht als rijder van het eerste uur deel zijn van deze inmiddels, tot een immens grote groep vrijwillige rijders die zich steeds weer opnieuw belangeloos inzetten voor iedereen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Inmiddels hebben we een hechte groep die zich niet enkel inzetten voor de Ride Out maar ook onderling dagelijks contact onderhouden en daar waar nodig elkaar helpen.
Zoals wij het noemen…. De Ramilie.
Heb je zelf ook een Dodge Ram en lijkt het je wel wat om eens te ervaren wat het is, ben je van harte welkom

Dennis Schuiling